V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja, ki je potekal od 8. septembra, na mednarodni dan pismenosti, pa do 8. oktobra, ko seje zaključil Teden otroka, smo izvajali glasno branje pri pouku, medgeneracijsko branje z bralno urico in ustvarjalnico v vrtcu in oddelku podaljšanega bivanja. Ena od dejavnosti je bila tudi Revijobežnica, učencem smo podelili v dar otroške revije Cicido, Ciciban, Pil ali Geo, da spodbudimo družinsko branje, saj poglablja medsebojne čustvene vezi in spodbuja pismenost vseh družinskih članov.

Branje zahteva čas, toda … glasno branje otrokom je dejanje in dajanje ljubezni, zato … BERIMO!

Tudi letos je Društvo bralne značke Slovenije s pomočjo podpornikov pripravilo darilne knjige prav za vse prvošolce v Sloveniji ter otroke v slovenskem zamejskem in zdomskem prostoru. Naši prvošolčki so knjigo prejeli na knjižnični uri.
Učenci 8. razreda so jim prebrali zgodbo Kaj delajo starši, kadar jih otroci ne vidijo?, učenci prvega, drugega in tretjega razreda pa so se ob pozornem poslušanju tudi malo razgibali. Najmlajšim šolarjem so osmošolci podelili darilni natis slikanice Marka Kravosa Hiša selivka, z ilustracijami Erike Cunja (pripravljeno po izdaji Miš založbe).

Prvošolčke in njihove družine prijazno vabimo k branju in potovanju v domišljijske svetove.