V mesecu Novembru je bil na praksi dijak Srednje vzgojiteljske šole v Ljutomeru, Nejc Vučko.

Raziskovali, spoznavali in spominjali smo se predmetov, dogodkov in stvari, ki so bili nekoč. Preko fotografij in nekaterih starih predmetov, smo spoznavali, kakšni so bili predmeti, kako so se spremenili. Otroci so sami ugotovili, da so se stvari, predmeti in celo svet razvil, izboljšal in nam olajšal delo in življenje.

Otroci so spoznali pisalni stroj, ki jih je precej fasciniral. Vsi so želeli pisati na njega. Kot izboljšavo pisalnega stroja, smo spoznali Word na računalniku. Otrokom je seveda hitrejša, boljša naprava bil računalnik.

Spoznali smo tudi tri različne načine risanja. Otroci so risali s ptičjimi peresi, potem na folijo z flomastri in z računalniškim program Slikar. Tu pa jim je bilo težje risanje na računalnik in najbolj jim je bilo všeč risanje na folijo. Zanimivo jim je bilo tudi, ko smo risbe na foliji pogledali pod grafoskopom.

Izdelali smo punčko iz cunj, prav takšno, kakršno so si nekoč delale deklice.  Otroci so bili precej spretni pri šivanju z šivanko.

Igrali smo se z nestrukturiranim materialom, kajti spoznali smo, da nekoč otroci niso imeli tako lepih igrač ali pa sploh igrač, kot jih imajo oni danes. Ena od deklic je celo komentirala, da jih sedaj imajo preveč.

Naredili smo si kitaro iz odpadnega materiala in otroci so bili zelo navdušeni, ko sta Nejc in Manuel z njimi priredila pravi mali koncert.

Pred počitkom smo poslušali ljudske pravljice, peli smo ljudske pesmi in Nejc nas je naučil ljudski ples Ob bistrem potočku je mlin.