Slovenski dan športa smo na naši šoli obeležili zelo športno. Uvodne minute športnega dne pa smo namenili branju in s tem obeležili Nacionalni mesec skupnega branja.

Potem je učence razredne stopnje že čakala policistka Mojca s Policijske postaje Lendava. Skupaj so obnovili nekaj cestno-prometnih pravil ter po vasi prehodili varno pot do šole. Učenci razredne stopnje so športni dan nadaljevali z jesenskimi igrami. Razdelili so se v dvojice. Vsaka dvojica je imela nalogo, da opravi zastavljeno nalogo. Po uspešno opravljeni nalogi so si prislužili žig. Učenci so morali zbrati 9 žigov. Učenci so se na športnem dnevu urili v spretnosti, koordinaciji, teku, natančnosti ter predvsem pozitivnem spodbujanju za dobro opravljeno nalogo. 

Učenci predmetne stopnje pa so po uvodnem branju opravili pregled koles in skupaj s svojimi spremljevalci odkolesarili do Prosenjakovcev. Na poti domov so se ustavili na nogometnem igrišču v sosednjih Motvarjevcih, kjer so po opravljeni malici lahko igrali rekreativne igre. Nato pa srečno prikolesarili nazaj v šolo, saj je bilo vzdržljivostno kolesarjenje, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, varno.