V torek, 30. aprila smo na OŠ Kobilje izvedli športni dan ATLETSKI TROBOJ. 

Atletski troboj je zadnji 5. športni dan v tem šolskem letu 2020/2021. Zaradi epidemioloških razmer smo ga opravili tako, da se oddelki/mehurčki med izvedbo športnega dne niso mešali. Na začetku dneva smo izvedli štiri vsebine in sicer: tek na 60 metrov, met Vortex-a, skok v daljino in športno-vzgojni karton v telovadnici. Oddelki/mehurčki so se po opravljeni športni vsebini zamenjali in nato opravljali naslednjo športno nalogo. Na vsaki postaji nas je počakal učitelj, ki je opravljal meritve in razkuževal pripomočke. Po malici so se zopet oddelki/mehurčki ločeno, vsak s svojim razrednikom sprehodili do nogometnega igrišča, kjer smo imeli prav tako štiri športne vsebine, na katerih so skupine zopet rotirale: tek na 600 metrov, odbojka na mivki, Tee Ball in mali nogomet na travniku. Po opravljenih športnih vsebinah so se skupine mehurčkov ločeno vračale v šolo. Dan je potekal v lepem vremenu. Učenci so tekmovali in pridno nabirali točke po športnih vsebinah.

Med športnim dnevom so učenci 5. razreda uspešno opravili praktični del kolesarskega izpita. Na poti so jih spremljali trije policisti Policijske postaje Lendava.

Za varnost na športnem dnevu smo skrbeli vsi učitelji, kakor tudi zgoraj omenjeni policisti. Športni dan smo uspešno in veselo zaključili v dobrem vzdušju.