V sredo, 8. aprila, smo imeli tehniški dan na daljavo. Učiteljice, ki poučujemo prvo triado smo pripravile dejavnosti, ki se povezujejo s cilji projekta Zdrava šola. Prva dejavnost je bila z naslovom Družinska pravila in mobilni telefon. Naloga staršev in učencev je bila, da se pogovorijo o “pogojih” uporabe mobilnega telefona in napišejo ter podpišejo pogodbo, v kateri določijo čas uporabe, namen, določijo prioritete in nagrade/posledice dosledne/nedosledne uporabe.

V drugi delavnici so učenci spoznali program/aplikacijo Slikar. Imeli so nalogo, da naslikajo ali narišejo risbo ali sliko s poljubnim motivom.

Tretja delavnica se je imenovala Športni lov na zaklad. Za učence je bila to zanimiva gibalna aktivnost, ki so jo učenci začeli na svoji postelji. S pomočjo navodil so izvajali različne gibalne naloge v vseh prostorih stanovanja. In zaklad? Uleži se in uživaj. Zaslužil si svoj zaklad – zdravo in močno telo. S tem se je zaključil lov na zaklad.

Zadnja dejavnost, ki so jo izvedli učenci, je bila priprava in peka preproste sladice. Iz sestavin so po receptu spekli pecivo oz. torto.

Vsaka izmed dejavnosti pa vsebovala tudi naloge iz nemščine. Učenci so spoznavali nove besede in ponovili že naučene besede.

Fotografije so prispevali Ela G., Leo in Luka, Matevž, Lukas, Živa, Lucija in Maja Olivija.