V mesecu decembru smo v vrtcu skupaj z otroki izdelali adventni koledar, ki smo ga poimenovali HIŠA PRIČAKOVANJ. Za vsak dan smo strokovne delavke načrtovale zanimive in praznične vsebine.

Skupaj z otroki smo se odločili, da bomo pripravili dramatizacijo Sneguljčica. Pridno smo vadili besedilo, se učili pesmico Hej ho, hej ho in si izdelali sceno. Teden dni pred samo izvedbo so otroci zboleli in nismo uspeli pokazati, kaj smo se naučili. Dramatizacijo Sneguljčica bomo izvedli za marčevske praznike.

Hiša pričakovanj nam je vsak dan sporočila kaj bomo počeli. Otroci so s tem, da so iskali pravo številko spoznavali zapis števila in zaporedje. V mesecu decembru so otroci izdelali voščilnice, lanterne, snežake, ki so jih odnesli domov. Naslikali so zimsko pokrajino.

Obiskala sta jih dva dobra moža, sv. Miklavž in Božiček in jih obdarila. Ker jih v času obiska Božička ni bilo v vrtcu (samo štirje otroci), jim je darila domov odnesla vzgojiteljica Ines, katero je Božiček zaprosil za pomoč.

Da je bilo v vrtcu pravo božično – novoletno vzdušje, so otroci izdelali okraske. Z njimi smo okrasili igralnici in božično smrekico.

Naučili smo se tudi deklamacijo C. Sokolov Novoletna in pesem Zima je prišla.