V sredo, 15. aprila smo izvedli športni dan na daljavo. Učitelj športa je pripravil navodila za orientacijski pohod z iskanjem skritega zaklada.

Za dobro jutro so se učenci najprej razgibali, pozajtrkovali in se s starši dogovorili, kam se bodo odpravili na pohod. Ta je moral trajati vsaj 2 uri. Vsakih 30 minut so morali učenci iskati skriti zaklad –  male žogice, oziroma manjše
predmete (pet žogic oziroma pet predmetov), ki so jih določili skupaj s starši.  Ti so jih skrili na določeno mesto v travi ali na drevesu. Učenci pa so imeli nato eno minuto časa, da so jih poiskali.
Seveda je bilo potrebno upoštevati splošna navodila v času epidemije, obleči primerna oblačila, piti dovolj tekočine in paziti na morebitne nevarnosti v gozdu in iz spoštovanja do narave odnesti vse smeti domov ter upoštevati še druga pravila v gozdu. Učitelj je učence spomnil tudi na opazovanje narave, lepot domačega kraja.

V gozdu so se učenci preizkusili v hoji po deblu naprej in nazaj, izvedbi sklec na deblu, sonožnem preskakovanju debla v opori na rokah, teku okoli drevesa 30 sekund, v dotikanju čim več dreves v eni minuti, skakanju in dotikanju najvišje veje, skakanju iz štora ali debla  v globino 5x, preskakovanju debla 5x, metanju storžev čim dlje. Na koncu so se gozdu zahvalili  z objemom debla.
Športni dan se je zaključil s kosilom – aktivni pripravi in pospravljanju po kosilu. Seveda pa je bilo potrebno spočiti še mišice z razteznimi vajami.

Vsem učencem in staršem iskreno čestitamo za opravljeno delo!