V tednu otroka od 4. 10. do 8. 10. 2021 smo v vrtcu imeli vsak dan razigran dan, saj je letošnji Teden otroka potekal pod geslom »Razigran uživaj dan!«

V ponedeljek smo organizirali športne igre na vrtčevskem dvorišču. To so bile prav posebne športne igre. Otroci so tekmovali s prenašanjem buč v košare, prenašanjem kostanjev z velikimi kuhalnicami, premagovali so ovire, ki so bile postavljene iz debelejših vej. Ob koncu so imeli možnost luščiti koruzo.

V torek smo se podali na obisk k Muci Copatarici. Že pred nekaj dnevi smo na hribu sv. Martina našli hiško Muce Copatarice. Ker je takrat ni bilo doma, smo se odločili, da jo bomo večkrat obiskali. Izbrali smo dan v Tednu otroka. Tudi danes ni bilo muce doma. Za naše otroke je pripravila posebno pismo in piškote. Na mizi, v lončku je pustila topel čaj. Otroci so sklepali, da se ji je mudilo v drug vrtec, kjer otroci ne pospravljajo copat. Do hiške Muce Copatarice je kar nekaj korakov. Ta dan smo jih tudi prešteli in skupno vsoto vseh korakov poslali na ZPM Slovenije na vseslovensko akcijo »Razigrani koraki«.

Sreda je bila v vrtcu prav posebna. Prvič je vrtčevski prag prestopila še ne enoletna deklica Stella. Skupaj z mamo in mlajšimi otroki smo jima razkazali vrtec, igrače, se skupaj z njima igrali. Starejši otroci pa so obrisali svoja stopala, jih izrezali in jih obesili na našo prav posebno pisano stensko mrežo. Z njimi smo označili pot od vrtca do hiške Muce Copatarice.

V četrtek je otroke čakalo presenečenje – vadbena ura v telovadnici, na temo Muca Copatarica. Iskali smo copate, premagovali ovire do hiške Muce Copatarice, se podili za žogami, … Dan je bil res razigran.

V petek je bil za otroke poln dogodivščin. PGD Kobilje je na OŠ Kobilje izvedlo gasilsko vajo. Pripeljali so se s kar dvema gasilskima voziloma ter z velikim gasilskim avtom z lestvijo, ki je šolske otroke dvignil skoraj do »neba«. Nekaj predšolskih otrok se je kar samih dogovorilo z gasilcem Matejem, da se tudi oni želijo popeljati in dvigniti do »neba«. Gasilci so jim z velikim veseljem ustregli.