02/ 579-10-06 o-kobilje.ms(a)guest.arnes.si
 

Medšolski otroški parlament

V torek, 11. februarja 2020, je bil na naši šoli 30. medšolski otroški parlament. Udeležili so se ga predstavnice in predstavniki z mentoricami in mentorji ter ravnateljicami devetih šol upravne enote Lendava: DOŠ Dobrovnik,  DOŠ Genterovci, OŠ Turnišče, OŠ Prežihovega Voranca  Bistrica, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, DOŠ I Lendava, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Odranci ter naša OŠ Kobilje. Navzoči sta bili tudi ga. Irena Kumer,  predstojnica OE Zavoda za šolstvo Murska Sobota in ga. Mateja Leskovar Polanič, regijska koordinatorica OP za Pomurje.

Najprej je navzoče pozdravila ravnateljica, ga. Ludvika Gjerek. Za njo je nekaj besed spregovoril še župan občine Kobilje, g. Robert Ščap. Nadaljevali smo s kulturnim programom, ki so ga pripravili učenci naše šole. Povezoval ga je učenec Gašper Recek. Najprej so se predstavili učenci 1. razreda s pesmijo Bele snežinke ob spremljavi Orffovih glasbil. Sledili sta recitaciji Toneta Pavčka na temo poklici. Ker pa naši učenci zelo radi zaigrajo prizorček v narečju, sta učenki Lucija in Pia, tudi za to priložnost pripravili kratek pogovor med babico in vnukinjo.

Nato smo začeli z resnim delom – izvolili smo delovno predsedstvo. Predsednik je postal Nejc Ferencek, članica pa Pia Kocet Puhan. Ostala člana smo izžrebali in predsedstvu sta se pridružili parlamentarki iz DOŠ Dobrovnik in DOŠ I Lendava. Nadaljevali smo s predstavitvami šol. Te so predstavile, kako so temo letošnjega šolskega leta, Moja poklicna prihodnost,  obravnavali. Našo šolo so zastopali Lucija Vugrinec, Jaka Bukovec in Andrej Trajber. Predstavili so delo šolskega otroškega parlamenta na OŠ Kobilje.  Za tem so se vsi parlamentarci razdelili v tri skupine, kjer so o dani temi debatirali in podali svoje ugotovitve ter predloge, ki bi jih prihodnje leto lahko prenesli v prakso na ravni šole, občine in regije. Delo po skupinah so tudi predstavili. Pred zaključkom srečanja sta parlamentarce, delegate, nagovorili tudi gostji ga. Irena Kumer in ga. Mateja Leskovar Polanič.

V mesecu marcu bo srečanje mladih parlamentarcev na regijski ravni. Pomurski otroški parlament bo prav tako na naši OŠ Kobilje.

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost